Väder

Väderprognos

Vädret i Amsterdam
Today Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday
It is forcast to be Partly Cloudy at 7:00 PM CEST on September 09, 2017
Partly Cloudy
18°/10°
It is forcast to be Partly Cloudy at 7:00 PM CEST on September 10, 2017
Partly Cloudy
19°/12°
It is forcast to be Chance of Rain at 7:00 PM CEST on September 11, 2017
Chance of Rain
17°/12°
It is forcast to be Chance of Rain at 7:00 PM CEST on September 12, 2017
Chance of Rain
17°/12°
It is forcast to be Chance of Rain at 7:00 PM CEST on September 13, 2017
Chance of Rain
16°/11°
It is forcast to be Rain at 7:00 PM CEST on September 14, 2017
Rain
14°/11°

Ett milt klimat en stor del av året

De flesta resenärer åker till Amsterdam av helt andra anledningar än vädret. Därmed inte sagt att det inte finns vissa årstider som är att föredra framför andra när staden besöks. Vädret i Amsterdam är förhållandevis milt större delen av året då staden är belägen vid kusten vid Nordsjön. Att Amsterdam har ett bra väder gör givetvis bara att staden blir ännu mer attraktiv att besöka.

Sommar

Detta är definitivt den mest populära tiden att besöka Amsterdam och vädret är oftast bra, men sällan mycket mer än ett par dagar åt gången. Augusti är den varmaste månaden med en högsta medeltemperatur på 21°C och en lägsta på 12°C. Högsta noterade temperaturen för augusti är endast 33°C. Luftfuktigheten blir normalt inte för hög, så det finns ingen anledning att frukta de varmare dagarna i Amsterdam. Det tråkiga är snarare att regn inte är alltför ovanligt på sommaren i Amsterdam, tillsammans med dagar då solen får för sig att gömma sig bakom molnen. Normalt regnar det endast en del av dagen när det väl gör det.

Vår / Höst

Dessa årstider är nästan identiska och är ett utmärkt tillfälle att besöka Amsterdam med tanke på vädret. Det är inte mycket kallare än sommaren och de mindre folkmassorna och hotell-priserna är lättare att hantera. April har en högsta medeltemperatur på 12°C och lägsta är 4°C samtidigt som det är den torraste månaden på året. Oktober har en genomsnittligt högsta och lägsta på 14°C respektive 7°C. Oktober och november är de regnigaste månaderna på året.

Vinter

Vintern kan vara väldigt trevlig i Amsterdam. Snö finns ibland men det håller sig oftast till ett litet tunt lager på stadens gator. Februari är generellt den kallaste månaden med högsta medeltemperatur på 6°C och en lägsta på 0°C. Priserna för hotellrum är lägst på vintern, det kan vara en faktor att räkna med när Ni planerar er resa till Amsterdam. Dagarna är korta, men alla museer och andra attraktioner är öppna under samma ordinarie tider.