Hotell

Hotell i Amsterdam

boka hotell amsterdam
Vackert hotell

Amsterdam är en av de mest populära turistmål, inte bara i Europa utan i hela världen. Förutom de vackra platser och den unika erfarenheten som staden ger så anses hotellen i Amsterdam vara några av de bästa i världen. Staden har över 400 registrerade hotell av varierande standard från budget till några av de dyraste i Europa. Det kanske bästa hotelltips som finns att ge här är att boka innan vistelsen ska ske. Det är något vi rekommenderar starkt, särskilt för helger och semestertider

[ad#inkontent2]

De flesta är belägna i centrum av kanalringen, ofta söder om Centraal Station eller nära Museumplein. Vandrarhem finns också runt Warmoesstraat i Red light district. Billigt hotell i den här staden betyder inte alltid färglös deacor eller smutsiga tvättrum, utan ofta trevliga sängar och användbara badrum med eller utan frukost. Sådana är populära bland turister som har en budget. Staden har ett stort utbud av hotell i denna kategori några meter från Leidseplein, Amsterdams fritidshem om man så vill. Detta inkluderar Van Gogh Museum och Anne Franks hus samt Rijksmuseum Park, allt inom promenadavstånd. Det berömda Red Light District, kafféer, affärer, blomstermarknaden, köpcentra och Rembrandtplein är lättillgänglig via tågtrafiken eller vattendrag.

Är ni trötta på hotellkedjor av olika slag är staden Amsterdam en perfekt stad för att prova på ett mysigt boutiquehotell. Det finns en uppsjö små fina hotell där ni får ett mer personligt bemötande än hos större kedjor. Ni kan ofta bli bekanta med personalen och många av rummen har ofta teman av olika slag för att göra dem mer unika. En gång i tiden var det svårt att hitta hotell av denna typ online, men nuförtiden är väldigt många anslutna till sajter som hotels.com. Detta har gjort att ni kan bläddra igenom utbudet i hemmets lugna vrå, för att sedan boka det ni tycker passar er bäst.

[ad#inarticle]

En säng på ett vandrarhem börjar på runt €15 för vardagar på vintern och kan gå upp till €30 på helger under sommaren. Ett dubbelrum på ett billigt hotell, ett till två stjärnor, kostar omkring €40 på vardagar under vintern på vardagar och dessa går upp till €100 på helger under sommaren. För tre- och fyrstjärniga hotell, varierar priserna mellan €100 till €200 beroende på säsong. Femstjärniga kostar ofta mellan €150 och €400 per natt.