Restauranger

Alla smaklökar får sitt

Vare sig det är argentinskt, indiskt, thai eller typisk holländsk Ni är ute efter, behöver Ni inte leta länge. Amsterdam har över 1000 restauranger, vilket gör att det finns något för alla smaker, behov och budgetar vare sig man är en kräsen turist eller amsterdambo. Ni som är vegetarianer behöver ej frukta då Amsterdam även har ett rikligt utbud av vegetarisk mat.

Staden har eleganta och restauranger i det absoluta toppskiktet såväl som traditionella caféer, holländska pannkakshus, steakhouses och försäljningsställen med skaldjur. Listan är nästan oändlig. För att tillfredsställa gommen, prova några av alla de matställen nära Leidseplein, Spui, Jordaan, Chinatown, Pijp, IJburg, Haarlemmerstraat och Nieuwmarkt. Däromkring är det väldigt tätt mellan restaurangerna.

[ad#inarticle]

De flesta restaurangerna är öppna på morgonen och frukosten som serveras på många hotell och andra försäljningsställen serveras fram till 10:00. Holländarna själva äter oftast lunch mellan 12:00 till 14:00 och middag runt 17:00 till 20:00. Även om köken hos många restauranger stänger klockan 22:00, finns det ett stort utbud av nattöppna restauranger, pubar, kaféer och barer där Ni kan äta varma rätter, kalla rätter och snacks.

De av Er som är ute sent på natten har många ställen att välja på där Ni kan inhandla falafel, kebab, hamburgare och annat.