Red Light District

Syndens näste i Europa

Red Light District i Amsterdam
Red Light District i Amsterdam © vironevaeh/Flickr

Området Red Light District består av flera kanaler och sidogatorna som är belägna emellan dem. Detta område ligger söder om centralstationen och öster om Damrak. Kanalerna kallas “De Wallen” på holländska vilket betyder väggarna. De var nämligen en gång i tiden en del av stadens försvar.

Den så omtalade prostitutionen är begränsad till vissa gator, främst smågatorna och gränderna, men distriktet anses innefatta kanalerna samt vissa angränsande gator, såsom Warmoesstraat och Zeedijk. Det kan vara lite av en chock för somliga att den prostution som förekommer i Amsterdam är så pass avdramatiserad som den faktiskt är.

[ad#inarticle]

Hela området har en tung närvaro av polis och det finns många kameror uppsatta. Det är dock fortfarande ett bostadsområde med många barer, restauranger, historiska byggnader och museer. Faktum är att Red Light District faktiskt är den äldsta delen av staden. Den äldsta kyrkan i Amsterdam till exempel, Oude Kerk på Oudezijds Voorburgwal på Oudekerksplein, är belägen här. Den är dock nuförtiden omgiven av fönster där prostituerade visar upp sig. Området har föga förvånande många sexbutiker och barer med peepshows. Försök inte att ta bilder av de prostituerade från gatorna, Ni kan få Er kamera beslagtagen utan förvarning. Ofta synes här ungkarlar på svensexor från inte bara Holland utan en rad olika länder.

På helgerna är det ofta väldigt mycket folk i området även sent in på natten.