Saker att göra

Med sin rika kulturella historia och sina högklassiga museum, kända festivaler, livemusik, avslappnade barer och underbara restauranger finns det alltid saker att göra i Amsterdam!

Oavsett om du är i Amsterdam under en helg eller ett par veckor eller bor i den fantastiska staden är här våra bästa tips om vad du kan göra…

Utforska kanalerna

Det första du märker när du kommer till Amsterdam är de vackra kanalerna och hur de böljar fram genom staden.

Att utforska  Amsterdam via kanalbåt är ett roligt och bekvämt sätt att se stadens attraktioner samtidigt som man får veta mycket om holländsk historia och livet och kulturen där.

Stadens vattendrag är skyddade via UNESCO Världsarv och de tar dig runt stadens kändaste attraktioner. Kanalbussen har hållplatser utanför Rijksmuseum, Anne Franks hus, Westerkerk, Centralstationen och the Heineken Experience, samt många fler inom

Förlora dig själv i Jordaan

En plats som glöms bort av många besökare i huvudstaden är det konstnärliga distriktet Jordaan. En gång låg det i skymundan men Jordaan är nu en av Amsterdams mest eftertraktade kvarter med konstgallerier, studios, boutique-barer och atmosfäriska restauranger och alla har en sak gemensamt, en avslappnad atmosfär.

En promenad runt Jordaan känns som en att åka i en tidsmaskin, så se till att du glömmer bort kartan och bara förlorar dig själv i detta dekadenta distrikt.

 

Upplev kulturen i Museumplein

Museumplen är med Rijksmuseum, Van Gogh-museet och Stedelijks moderna museum det kulturella centrat i Amsterdam. Det renoverades nyligen för att kunna erbjuda världsklassiga kulturupplevelser och det gröna distriktet Oud-Zuid är verkligen en konstälskares dröm med sina öppna utställningar och marknader. Det är en perfekt plats att ta sig till för resenärer som vill få ut så mycket som möjligt av sin resa till Amsterdam.

Koningsdag och Amsterdam Dance Event

Om du vill ha det roligt och har tur nog att vara i staden när Koningsdag händer så kan du ta dig in till staden i orangea kläder och fira kung Willem-Alexanders födelsdag den 26:e och 27:e april.

Om å andra sidan musik är det som lockar dig så kan du ta dig till staden mellan den 19:e och 23:e oktober. Amsterdam Dance Event är en festival för elektronisk musik och är känd världen över för att boka de största artisterna.