Ett måste 2016

Amsterdam – ett måste 2016

Det finns miljontals människor som älskar att resa, jag är en av dem, som inte knappt bärga mig innan det är dags för att packa väskan igen inför nästa resa. Tur nog för oss, så har det blivit mycket billigare att resa de senaste åren. Resande har aldrig varit lika billigt, enkelt, och roligt som det är nu. Det finns mängder av platser väl värda ett besök runt om i Europa, för att inte säga i hela världen. Så, om du fortfarande inte har bestämt dig för vart du vill åka i sommar, rekommenderar jag starkt att du besöker Amsterdam.

amsterdam-kanaler

Staden är Hollands huvudstad och har länge varit välkänd för festprissar, men det finns mycket mer att se och göra än det. Amsterdam har något att erbjuda för alla! Vare sig du gillar sport, shopping, historia eller festande, så kommer du inte att resa hem besviken. Det spelar ingen roll om du åker dit över en helg, eller för flera veckor, tulpanernas huvudstad lämnar ingen oberörd.

Det börjar som en liten känsla vid flygplatsen, för att växa sig till en genomsyrad positiv vibe som känns in i hjärtat. Ingen annan stad i världen kan skapa samma känsla som Amsterdam kan.

För historieälskare passar Amsterdam som handen i handsken. Här kan du besöka det berömda Anne Frank-museet för att uppleva historien som aldrig förr – ett måste att besöka! Här finns också nyrenoverade Rijksmuseum, som har miljontals besökare varje år. En historisk plats som för dig bak i historien. För konstintresserade finns det imponerande Van Gogh-museet. Här kommer våra sinnen verkligen till liv medan man blir bländad av hans nytänkande sätt att använda färger i målning.

amsterdam-1269462_960_720

Om ditt ressällskap vill göra något lite mer.. Modernt, har staden mycket mer att erbjuda. Från en båttur i stadens kanal, till shopping, har Amsterdam något för alla, dag som natt. Om du letar efter en god mat och dryck har staden några av världens bästa hamburgare. Du kanske ställer dig tveksam till att testa den holländska majonnäsen, men jag lovar att den kommer falla dig i smaken, bara du vågar testa. Den fungerar verkligen med alla rätter staden har att erbjuda!

Staden är snäppet dyrare än andra huvudstäder i Europa, men helt klart prisvärd. Här hittar du något att göra oavsett budget. Staden har väl utbyggd lokaltrafik om du inte föredrar att promenera längst de många stråken i stadens kärna. Här finns tåg, båtturer, taxis, tunnelbana, hyr-cyklar och bussar. Det är inte vidare dyrt heller. Amsterdam är staden som tillåter dig själv att vara dig själv. Samtidigt som du sparar tid och pengar. Låter inte det bra?

Fotboll är viktigt för holländare. Och i Amsterdam är det klubblaget Ajax som gäller, förutom landslaget då. Ge en holländare chansen, och de kommer att prata om fotboll för resten av kvällen. Ajax är varje år med i kampen om första platsen i den inhemska ligan, finns det än mer information att hämta där. Lokalbefolkningen är väldigt inbjudande och vänlig, och du kommer garanterat att hamna i vänliga samtal med innerstadens befolkning.

1971_Champions_League_Final_Ajax_-_Panathinaikos

Ajax är ett av Europas, och världens, bästa fotbollslag. Deras fotbollsakademi har producerat några av de bästa spelarna världen har sett. Detta gör deras arena väl värt ett besök, och om tiden och pengarna räcker till, vill du försöka hinna med att se en match. Annars kan du spendera ett par timmar på att läsa på om lagets historia, för att få en inblick i varför så många människor blir uppslukade av det här laget.

Det finns en hel värld att se och upptäcka, och Amsterdam är ett måste att resa till. Om du inte har varit där ännu, rekommenderar vi dig att boka in en resa redan idag. Många som har rest runt hela världen, nämner alltid Amsterdam som en av de städerna som de minns som en av de bättre, och en stad som de allra flesta vill besöka en gång till. Här hittar du precis allt du kan tänka dig!

Amsterdam är verkligen staden att besöka under 2016.