Heineken Experience Museum

Ett museum om öl

Heineken Experience är en sevärdhet i form ett museum om bryggeriet Heineken. Museet, som är lokaliserat i Amsterdam, är väldigt populärt bland turister.

Byggnaden uppfördes ursprungligen som det första Heineken-bryggeriet år 1867. Det var i bruk som bryggeri fram till 1988. År 1991, när en del av anläggningen rivits, öppnade Heineken Behandlings och Informationscentrum (holländska: Heineken ontvangst- en informatiecentrum) i den kvarvarande byggnaden. År 2001 ändrades namnet till Heineken Experience och blev snabbt en av Amsterdams mest populära turistattraktioner

Efter en omfattande utbyggnad under 2008 öppnade det nya Heineken Experience igen den 3 november 2008.

Heineken Experience har utformats så att de värden som Heineken som varumärke står för presenteras på ett tilltalande och underhållande sätt. Gästerna får uppleva en interaktiv resa genom företagets historia och bryggning. De har även möjligheten att skapa och ta hem sin egen personliga flaska med Heineken. Ett nybyggt promenadstråk har byggts så besökarna kan få ta del av stallen samt Heinekens shire-hästar. När turnén är över kan gästerna kan koppla av med ett uppfriskande glas Heineken Extra Cold i World Bar.

[ad#inarticle]

Om Ni har en del tid att spendera i Amsterdam samt gillar öl, rekommenderar jag att Ni besöker Heineken Experience. Det är en av de sevärdheter som ger en riktig bra bild av ett företags historia.

Adress:
Heineken Experience
Stadhouderskade 78
1072 AE
Amsterdam
Holland

Telefon:
+31 (0) 20 52 39 222

Email:
info@heinekenexperience.com

Hemsida:
Heineken Experience Museum