Shopping

Mindre butiker och marknader

De viktigaste shoppinggatorna, för bra shopping i Amsterdam, är de mer centrala delarna av Amsterdam som ligger i en linje från nära Centralstationen till Leidseplain. Nieuwendijk, Kalverstraat, Heiligeweg och Leidsestraat är namnen på dem. Tyngdpunkten ligger på kläder och mode, men det finns även många andra butiker. Dessa gator är inte direkt exklusiva shoppinggator och norra änden av Nieuwendijk är till och med rätt nedgången. Amsterdams enda exklusiva shoppinggatan är P.C. Hooftstraat som ligger nära Rijksmuseum. Där kan Ni handla plagg från Giorgio Armani, Dolce & Gabbana, Prada mfl.

En gång såldes det främst livsmedel på de olika marknaderna runt om i staden. Än idag säljer de flesta fortfarande mat och kläder, men de har blivit mer specialiserade.

[ad#inarticle]

Albert Cuyp Market, är stadens största marknad med mat från hela världen samt kläder och andra varor. Här är det ofta billigt att handla.

Jordaan, är ett folkligt kvarter där många konstnärer bor med många små affärer där man hittar allt från udda småprylar till möbler. Spana in måndagsmarknaden på Noordermarkt och du har Jordaan när stadsdelen är som bäst.