Nattliv

Amsterdam – Europas partymecka

Amsterdam är känt för dess levande och varierande nattliv. De två viktigaste centrumen för nattlivet är områdena Leidseplein och Rembrandtplein. Holländarna från andra delar av landet än Amsterdam har Rembrantplein som favorit medan Leidseplain tenderar att locka lokalbefolkningen samt turister.

Kaféer har staden gott om. Från stora kaféer, som de på Leidseplain, till mindre kaféer på diverse smågator som är populära hos lokalbefolkningen. Turister i staden som är intresserade av att uppleva ett gammeldags kafé kan besöka ett så kallat bruine kroegen. Dessa bruine kroegen har en trevlig och avslappnad atmosfär, ofta med dämpad belysning. De som är intresserade av mer trendiga och stilrena kaféer har även de mycket att hämta i Amsterdam. Många sådana har öppnat de senaste åren. Dessa kaféer frekventeras ofta av en yngre publik. På sommaren öppnar flertalet kaféer och uteserveringar. En vanlig syn på Leidseplain under sommaren är terrasser fulla med folk som dricker öl eller vin.

[ad#inkontent2]

Staden har ett gediget utbud av restauranger. Eftersom Amsterdam är en mångkulturell stad, finns här många olika etniska restauranger. Vill ni äta god indisk, thailändsk, japansk eller eritreansk mat till exempel är det inga som helst problem att hitta en lämplig restauraung. Här finns alltifrån ganska lyxiga och dyra restauranger till mer normala med rimliga priser. Några av de bästa restaurangerna i Holland är belägna just i Amsterdam.

Amsterdam har även många barer, diskotek och nattklubbar. Nöjen råder det ingen brist på. De flesta nattklubbarna ligger nära eller på Leidseplein och Rembrandtplein. Ett exempel på en nattklubb nära Leidseplein är Jimmy Woo, en trendig nattklubb där det enda säkra kortet för att komma in är att vara uppskriven på gästlistan. The Paradiso och Melkweg är kulturcentrum, som förvandlas till nattklubbar på nätterna. The Paradiso är väldigt populärt bland studenter. Stora discotek nära Rembrandtplein är Escape och Club Home. Utöver dessa finns även många caféer med dansgolv. Flera andra stora diskotek i Amsterdam är belägna utanför dessa två epicentres. Panama ligger nära Ij, som också är en restaurang. Powerzone är ett diskotek, som brukade vara en kontorsfastighet en gång i tiden. Här spelas mest House. Club Arena ligger nära Oosterpark och brukade vara ett kapell.

Klubb Melkweg Amsterdam

Reguliersdwarsstraat är huvudgatan för gay-barer och klubbar, men det finns också många intressanta platser för homosexuella på Warmoestraat. Det kan bli riktigt trångt på den lilla gatan Reguliersdwarsstraat på helgnätter.

[ad#inarticle]

Som Ni ser finns det gott om nöjen åt alla i Amsterdam.

Barer:

Nattklubbar: