Van Gogh Museum

Van Gogh-museet

Detta museum är dedikerat till den mest kända av de holländska konstnärerna, Vincent van Gogh. Tillsammans med Rembrandt House Museum, utgör Van Gogh-museet konstens högborg i Holland. Båda är intressanta sevärdheter som Ni bör besöka ifall Ni har det minsta intresse av konst.

Detta van Gogh-museum har en väldigt intressant och modernt utformad byggnad.

Van Gogh museet Amsterdam

Ett besök på Van Gogh-museet är en unik upplevelse av ditt besök i Amsterdam. Museet innehåller den största samlingen av van Goghs målningar i världen. Här finns omkring 200 målningar och 550 skisser av den kända konstnären. Räkna dock inte med att se alla Van Goghs verk eftersom flertalet verk hänger på andra museer. Ett annat museum med flertalet målningar av van Gogh är Musée d’Orsay i Paris. Van Gogh-museet är ändå värt ett besök eftersom det finns många kända exempel på hans arbete så som solrosor och potatisätare. Det finns också utvalda verk av Monet här.

Utställningarna på van Gogh-museet ger en möjlighet att följa konstnärens utveckling samt jämföra hans målningar med verk av andra konstnärer från 1900-talet. Museet har också ett omfattande utbud av utställningar om olika ämnen från konsthistorien från denna period.

Permanenta samlingar

Samlingen visar verk av Vincent van Gogh och verk av andra konstnärer. Van Goghs arbete är organiserat kronologiskt i fem perioder, var och en representerar olika faser av hans liv och arbete: Nederländerna, Paris, Arles, Saint-Remy och Auvers-sur-Oise. Bilder av målningarna kan ses i alfabetisk ordning, eller förtecknade via titel på museets hemsida.

[ad#inarticle]

Entrén är €12,50 för vuxna och det ges inga studentrabatter.

Jag rekommenderar att Ni besöker Van Gogh Museum om Ni har tid då det är en av Amsterdams mer populära sevärdheter.

Adress:
Van Gogh Museum
Postbus 75366
1070 AJ Amsterdam
Holland

Telefon:
+31 (0)20 570 52 00

Hemsida:
http://www.vangoghmuseum.nl/